Yleisurheilu

RU:n yleisurheilujaosto

Rauman Urheilijat ry:n yleisurheilujaosto palvelee yleisurheilijoita tarjoamalla heille valmennus- ja koulutustukea, samoin kuin nuorimmille sisulisätoimintaa sekä taloudellista apua edesauttaakseen heidän kehittymistään piirin ja valtakunnan parhaiksi urheilijoiksi, sekä auttaakseen heitä kasvamaan tasapainoisiksi ja terveet elämäntavat omaaviksi kansalaisiksi. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja pyyteettömään työhön urheilevan nuorison hyväksi.

Talvisin harjoitellaan koulujen liikuntasaleissa ja Äijänsuon urheilukeskuksen talviharjoitteluhallissa.

Keväällä järjestetään maastojuoksukilpailuja Lähdepellolla, osallistutaan PM-maastojuoksukilpailuihin ja  maantiejuoksuihin, mm. PM-kisoihin ja Karhu-viestiin.

Kesällä harjoitellaan Otanlahden urheilukentällä ja osallistutaan kansallisen tason, PM-tason ja SM-tason kilpailuihin.

Yleisurheilukoulun ja seuran mestaruuskilpailuiden palkintojen jako oli Otanlahden yleisurheilukentällä maanantaina 11.9. Paikalla oli saapunut noin 150 kilpailuihin osallistujaa sekä seuran muita menestyneitä urheilijoita.

Pallonheitto paikalla oli vipinää, kun nuorimmat kilpailijat heittivät.

Yleisurheilukoulun ja seuran mestaruuskilpailut järjestettiin 21. ja 28. elokuuta Otanlahden yleisurheilukentällä.

Lajeina ensimmäisenä päivänä oli 40m, 60m, 100m, pallonheitto, keihäänheitto ja kuula.

Toisena päivänä oli  200m, 400m, 600m, 800m, pituus ja korkeus.

Julia Valtanen heitti Tampereella 18.2.2017 keihäänheiton talvimestaruuskilpailuissa 17-vuotiaiden keihästä Suomen kaikkien aikojen parhaan hallituloksen 54,93.

Tulos on täksi kaudeksi 17-vuotiaiden sarjaan siirtyneen Valtasen, 15, paras tulos 500 gramman keihäällä ulkona heityt tuloksetkin huomioon ottaen. Aiempi tämän ikäluokan paras hallitulos oli liki viisi metriä vähemmän. Virallisia Suomen ennätyksiä Suomen Urheiluliitto ei keihäänheitossa hallikaudelta vahvista.