Yleisurheilu

RU:n yleisurheilujaosto

Rauman Urheilijat ry:n yleisurheilujaosto palvelee yleisurheilijoita tarjoamalla heille valmennus- ja koulutustukea, samoin kuin nuorimmille sisulisätoimintaa sekä taloudellista apua edesauttaakseen heidän kehittymistään piirin ja valtakunnan parhaiksi urheilijoiksi, sekä auttaakseen heitä kasvamaan tasapainoisiksi ja terveet elämäntavat omaaviksi kansalaisiksi. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja pyyteettömään työhön urheilevan nuorison hyväksi.

Talvisin harjoitellaan koulujen liikuntasaleissa ja Äijänsuon urheilukeskuksen talviharjoitteluhallissa.

Keväällä järjestetään maastojuoksukilpailuja Lähdepellolla, osallistutaan PM-maastojuoksukilpailuihin ja  maantiejuoksuihin, mm. PM-kisoihin ja Karhu-viestiin.

Kesällä harjoitellaan Otanlahden urheilukentällä ja osallistutaan kansallisen tason, PM-tason ja SM-tason kilpailuihin.

Yleisurheilukoulun ja seuran mestaruuskilpailuiden palkintojen jako oli Otanlahden yleisurheilukentällä maanantaina 11.9. Paikalla oli saapunut noin 150 kilpailuihin osallistujaa sekä seuran muita menestyneitä urheilijoita.

Pallonheitto paikalla oli vipinää, kun nuorimmat kilpailijat heittivät.

Yleisurheilukoulun ja seuran mestaruuskilpailut järjestettiin 21. ja 28. elokuuta Otanlahden yleisurheilukentällä.

Lajeina ensimmäisenä päivänä oli 40m, 60m, 100m, pallonheitto, keihäänheitto ja kuula.

Toisena päivänä oli  200m, 400m, 600m, 800m, pituus ja korkeus.

Julia Valtanen heitti Tampereella 18.2.2017 keihäänheiton talvimestaruuskilpailuissa 17-vuotiaiden keihästä Suomen kaikkien aikojen parhaan hallituloksen 54,93.

Tulos on täksi kaudeksi 17-vuotiaiden sarjaan siirtyneen Valtasen, 15, paras tulos 500 gramman keihäällä ulkona heityt tuloksetkin huomioon ottaen. Aiempi tämän ikäluokan paras hallitulos oli liki viisi metriä vähemmän. Virallisia Suomen ennätyksiä Suomen Urheiluliitto ei keihäänheitossa hallikaudelta vahvista.

Roope Hyvärinen, Mandi Ussa ja Julia Valtanen palkittiin 30.11.2016 Porissa Saty:n tapahtumassa kauden upeista suorituksista.

Rauman kaupunki palkitsi myös Roopen tämän kauden saavutuksista parhaana poikaurheilijana seuraavista saavutuksista:
- Suomen mestari M17-sarjassa 800 m
- pronssia M17-sarjassa 1500 m
- pronssia Suomi-Ruotsi-maaottelussa 800 m

Satakunnan Yleisurheilun palkitseminen 30.11.2016 Porissa

Rauman Urheilijoilla loistava viikonloppu SM-kisoissa. Roope Hyvärinen mukana nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluun.

Roope Hyvärinen juoksi M17 sarjassa 800 metrillä Suomen mestariksi uudella ennätyksellään 1.56,11 Kajaanissa lauantaina 20.8. Tässä linkki  Länsi-Suomen sivuille, jossa tarina Roopen mestaruudesta. Sekä linkki Raumalaisen sivuille, jossa muuta tarinaa Roopesta. Sunnuntaina 21.8. Roope sai myös pronssimitallin 1500 metrillä ennätyksellään 4.07,47.

Roopen loistava esiintyminen SM-kisoissa avasi myös paikan maaotteluun nuorten 800 metrille. Hyvä Roope!

Julia Valtanen heitti T15 sarjassa keihäskisan Suomen mestariksi tuloksellaan 55,68 Hämeenlinnassa perjantaina 19.8. Julia ja Mandi Ussa (30,92) voittivat joukkuekisan, sillä heidän yhteistulos 86,60 riitti myös voittoon. Tässä linkki Länsi-Suomen sivuille.

Roope vauhdissa.
Julia ja Mandi korkeimmalla korokkeella.